Özgeçmişlerde Ön Yazı ya da Niyet Mektubu Ne Kadar Etkili?

Özgeçmişlerde Ön Yazı ya da Niyet Mektubu Ne Kadar Etkili?

Bir önceki yazımda gelişen teknoloji ve 6 saniye kuralından bahsetmiştim. Her şey bu kadar hızlıyken kim okuyacak niyet mektubunu ya da ön yazıyı diye düşünebilirsin.

Eğer özgeçmiş şablonlarına bakma fırsatın olduysa kariyer özeti ya da genel bakış gibi başlıklar dikkatini çekmiş olabilir. Anlamı yarım sayfalık neden bu pozisyon için uygun olabilirim açıklamasına gerek kalmadığı üzerinedir. Bu alana birkaç cümlelik açık, net ve de özgeçmiş içinde yer alan anahtar kelimeler barındıran açıklama bırakılabilir. Niyet mektupları akademik başvurularda olması gereken bir evraktır. Özel sektör için yapılacak başvurularda hazırda bir niyet mektubu bulundurmak mülakat için ön hazırlık sağlar. Mail ile özgeçmiş paylaşıldığında mailin konu bölümünde de yer verilebilir. Linkedin üzerinden ayrıca kurulacak iletişimler için kendini ifade etmene destek olur. Ayrıca bu iş için neden uygun olduğuna dair yazılı bir ön çalışma yapmak, sözlü pratik yapmaktan daha tesirlidir.

Bu yazıda kendime düştüğüm not: Bir niyet mektubu oluşturuyorsam bunu her şeyden ve herkesten önce kendim için yaptığımdır.

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr