Değerler Serisi: Güçlü Bağlar Kurmak

Değerler Serisi: Güçlü Bağlar Kurmak

Bugüne kadar motivasyonu yüksek ve uzun soluklu ekiplerle işbirliği yaptım. Bunu bir parça şansa bağlardım. Sonra başka şeyler dikkatimi çekti. Uzun soluklu arkadaşlıkların içinde olabilmeyi düşündüm. Kendi içimde bir araştırma yaptım. Cevap; belki Y kuşağı olmak, belki de yöneticilerimin doğru işe alım stratejileri içinde yer almaktı. Bulduğum cevapları ve sesli düşüncelerimi yazıya döktüm.

Bu hafta değerleri düşündüren bir konuşmanın dinleyicisiydim. Hayatımda iş aramadım ama iş görüşmeleri yaptım diyen bir konuşmacının iş arayanlara uygunsuz ve kırıcı tavsiyelerine denk geldim. Her aile işinin başında olan ya da eşinin kurduğu işi yapan kişiler böyledir gibi bir genelleme yapamam. Ancak bu durum itiraf etmem gerekirse egoma dokundu. Sonra arkadaşlarımı düşündüm. Devlet okullarından başka çaresi olmayan, kamu ve özel sektörde tanıdıkları olmayan, 100 başvuru yapıp 1 dönüşü zar zor alan ve onlarca iş görüşmesi ile kırılan, pişen insanlar topluluğuyduk. Bugün herkes güzel yerlere geldi. En önemlisi de çoğu karşı tarafı etkin dinleyen, emeğe kıymet veren ve bilmedikleri konuları üzerine susmasını bilen insanlar. Şirketlerde değerleri anlatıyorum. Benzer yaklaşımlara saygı duyan, öncelik veren insanlar ortak değerleri taşır. Eskilerin dediği gibi tok açın halinden anlamaz. Ahlaksız, ahlaklı olmanın huzurunu anlayamaz. Ağır hastalık çekmemiş biri, uzun soluklu fiziksel acı çeken birinin yorgunluğunu kavrayamaz. Özetle bu liste uzar gider. Ortak değerler, kuvvetli bağlar kurmanızı sağlar.

İkinci aşamada okul yıllarından beri devam eden arkadaşlarımla kitap yazma ve etkinliklerle ilgili ortak işler yapmaya ve iş paslamaya başladık. Üreten bir arkadaş grubu inşa ederseniz, yemek masalarında başkalarının hayatları değil hayallerinizin gündemleri olur. Bir dil öğrenme grubunuz olsun. Birlikte spor yapabildiğiniz arkadaşlarınız olsun. Samimi kahkahalar atabildiğiniz bir yürüyüş grubunuz olsun.

Ya herkesle arkadaşlık yapmayın ya da arkadaşlarınızla iş yapın. Bunu yapınca hayatınız nasıl güzelleşecek anlatamam. Çıkar ilişkileri, samimiyetsizlikler, egoların yarıştırmak için hayat kısa. Bir gün bu dünyadan gideceğiz. Kimse arkamızdan şunları söylemeyecek.

“Ne güzel insanlara haddini bildirirdi. Ne güzel de spor arabaya binerdi. Şahane rolex saat takardı.” Bunlar dile getirilmeyecek.

İnsanların hayatlarına dokunduğumuz kadar yaşıyoruz. Yoksa hayatta kalıyoruz, yaşadığımızı zannederek.

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr