Değerler Serisi: TED Gündemleri

Değerler Serisi: TED Gündemleri

Bu hafta Clubhouse’da sözlü iletişimin artmasıyla değerler teması ön plana çıktı. Sesin tınısında samimiyet, gerçeklik hissettiğini söyleyen insanların yorumları artıyor. Sahte gülümsemeli görseller, içi boş tavsiyeler biraz yorucu olmaya başladı.

Başarı hikayelerine, çekilen acı dolu deneyimlere fazlaca maruz kalınca bir müddet sonra yenileri dinlemek tesirli olmuyor. Herkes kendi hayatının kahramanı olmak istiyor. Sesli anlatınca tatmin hissediyor. Peki! Dinleyiciler ne alemde? Bir balon etkisiyle vaat edilen özgüven çalışmaları size bir fayda sağladı mı? Misal ABD’de işini gücünü bırakıp memleketine dönen adam, susuz tarımda başarısız olursa ABD vatandaşlığına sahip olduğu için geri dönebileceğini dile getirdi mi? Şahane işini bırakıp Avrupa’ya giden kadın, ailesinden kalan üç evden birini satarak en kötü senaryo da çözümü olduğunu dile getirebileceğini ifade etti mi? Bu yorumlar herkes için geçerli değildir. Eğer fayda sağlıyorsanız devam edin. Yoksa herşeyden uzaklaşın. Kendi hayat değerlerinize bakın. Ne uğurda verilecek bir mücadele sizi güçlü hissettirir? Huzur, güven, özgürlük, sevgi… Bir değerim kalmadı. Pes ettim diyenler için bir kıvılcım yakma zamanı gelmedi mi? Yeniden yaşama sevincine kavuşturacak, sabahları alarm çalmadan yataktan çıkmanıza neden olacak o güç, başka adreslerde değil.

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr