Özgeçmişlerde 6 Saniye

Özgeçmişlerde 6 Saniye

Her özgeçmiş kendi hikâyesini barındırır. Bu hikâyeyi en yalın, açık ve net olarak ifade edebilen kazanıyor. Nedenlerine birlikte bakalım.

Teknik olmayan ve özel uzmanlık istemeyen pozisyonlara ortalama iki yüz elli bin özgeçmiş başvurusu oluyor. Bir insan kaynakları uzmanı aynı anda en az 10 pozisyon çalıştığında az çok kaç özgeçmiş ile uğraşmak durumunda kaldığını öngörebiliyorsunuzdur. Bu yoğunluk olumlu ve olumsuz dönüşleri de geciktirebiliyor. Bu yüzden ortalama 6 ile 15 saniye arasında gözlem yapılan filtreleme ile ilk elemeden geçilebildiğini ifade etmek gerekir.

Hızlı bir şekilde okul isimleri, eğitim bölümleri, şirket isimleri, görev tanımları, çalışma süresi, adres, askerlik ve ihtiyaca göre ehliyet durumuna bakılmaktadır. Burada tarihlerin tutarlı olması, sınav skorları ve çalışma sürelerinin doğru bir şekilde belirtilmesi çok önemlidir. Bu yüzden seçilen yazı karakteri, harf büyüklüğü, yazı rengi, kullanılan fon ve göz sıralamasına göre yapılan düzen avantaj sağlıyor.

6 Saniyede okunacak şekilde ifade edebildiğimiz gibi kariyer portallarında 1-2 dakikalık videolu sunumlar da filtrele aşamasından sonra etkinizi kuvvetlendirecek yaklaşımlardan biridir.

Bugün özgeçmişinizi yeniden oluşturmak üzerine bir seçiminiz var ise anahtar nokta zaman yönetimini ne kadar etkili ele aldığınızı özgeçmişinizde yansıtabilmenizdir. Ne kadar karışık bir özgeçmiş o kadar dağınık bir zihni temsil eder, diyerek sorularınız olursa instagram, linkedin ve OL Danışmanlık web sayfamızdan iletişime geçebileceğinizi paylaşmak isterim.

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr