Özgeçmiş İle ilgili Teknik Meseleler

Özgeçmiş İle ilgili Teknik Meseleler

Bir önceki yazımda özgeçmiş hazırlığı ile ilgili farklı bir bakış açısı sunmaya çalıştım. Bugün teknik konulardan bahsetmeye özen göstereceğim. Clubhouse sohbetinde “Özgeçmişimize hala fotoğraf eklemeye gerek var mı?” diye bir soru aldım. Bu konuyu burada da yer vermek istedim.

2007 sonu Randstad isimli Hollandalı bir firmada çalışırken, yurt dışında özgeçmişlerin üzerinde fotoğraf, doğum tarihi, medeni hali ve de cinsiyet bölümünün olmadığını öğrenmiştim. O yıllarda bizim de bu bakış açısına varabileceğimiz günlerin hayalini kurdum.

2021 Türkiye’sinde resim isteyen firmayla zaten çalışmayın cicim yorumları da kendini kandırmaktan başka bir şey değil.  Bu konudaki tartışma hadi ülkeyi değiştirelim sonucuna kadar gider. O yüzden firmaların vizyonsuzluğu ya da yöneticilerin gelişmesi gerektiği tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek. Çorba kaynayacak, çocukların okul taksitleri ödenecek 🙂 Demem o ki; arka fonu açık, pozitif enerji veren bir gülümseme, kurumsal görünümlü bir resim koymanız tavsiye edilir. Biz fotoğrafı önemsemiyoruz diyen pek çok uzmanın Google’dan isim arattırıp incelediğine tanık oldum. Eğer karşısına ilk olarak Linkedin görseliniz çıkıyorsa incelemesini tamamlıyor. Ancak ilk aşamada facebook ya da instagram hesabınız çıkarsa sosyal hayatınıza yönelik pozitif ya da negatif bir izlenim elde edebiliyor. Malum bilinç altı görsel uyarıcılarla besleniyor.

İkinci konu başvuracağınız pozisyonda yaratıcı düşünme yetkinliği öne çıkıyor ise özgeçmiş şablonunda da görsel ögelerin ve renklerin belirlenmesinin önemli bir unsur olduğunu belirtmek isterim. Şekilci olmadığımız yarınların hepimizi kucaklaması dileğiyle…

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr