ÖZ-Geçmiş ile Yaşamı Şekillendirme Rehberi

ÖZ-Geçmiş ile Yaşamı Şekillendirme Rehberi

İşin dönüp dolaştığı yer öze varıyor. Kendi geçmişimize yalın, sade, kısa, net bakabildiğimiz ve ifade edebildiğimiz bir zaman dili hepimize lazım. Arada bu konuya zaman ayırmaya ve linkedin üzerinden de güncellemeler yapmaya özen gösteriyorum. Sonra da geçmişte yapılanların muhasebesini çıkartıp, geleceğe neler eklemem mümkün olabilir diye sorguluyorum. 10 sene önce başka özgeçmişlerle kıyaslama yapardım. İyi bir özgeçmiş hazırlamak için şablonlar ve de başka özgeçmişleri incelemek faydalıdır. Bahsettiğim kendini sürekli bir yarış duygusuna hapseden bir yaklaşım ile ilgilidir. Bunun yerine bir gelişim günlüğü tutmaya ve yeri geldikçe özgeçmişime yansıtmaya karar verdim. Bir önceki haftaya kıyasla kendime neler kattığıma bakmak ilk adımım oldu.

İkinci adımda ise kendime bir özgeçmiş hayali kurdum. 10 sene sonra orada neler yazmasını istediğimi düşündüm. Beni daha iyi bir eğitmen yapacak deneyimler ve bilgiler hangi konu başlığı üzerinde toplanıyor? Kimlerle iş yapmak istiyorum? Kimlerle işbirliğinde olmak isterim? Hangi katkıları sağlayabilirim? Gün sonunda neler elde etmek istiyorum?

Üçüncü adımda hedeflerimi bebek adımlarına bölüp yıl sonunda elde edebileceğim olasılıklara odaklandım. İster benim gibi bir girişimci olun, isterseniz de iş arayan bir birey ya da öğrenci. Sizler hangi adımlardan verim aldınız? Bizimle paylaşın. @denizfeyzan

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr