Motivasyonumu Yükseltemiyorum Diyenler, Yalnız Değilsiniz !

Motivasyonumu Yükseltemiyorum Diyenler, Yalnız Değilsiniz!

Ders çalışmak, projeleri bitirmek ya da bir iş yapmak için motivasyon arayan ve ilham bekleyenlere James Clear tavsiyeleriyle çözüm önerileri sunmak istedim. Duygularıyla hayatını şekillendiren bir ülkenin sınırları içinde dürtü odaklı karar mekanizmaları; siyasi alanda, ekonomi dünyasında hatta şirket stratejilerinde bizi olabildiğince etkiliyor. Bireysel tarafta dönüşüm sağlayarak sisteme fayda sağlayabileceğimize inanıyorum.

İlk tavsiye, her zaman motive olamayacağımızı kendimize hatırlatmamız gerekliliğidir. Bir ilham perisini beklemeden düzenli, her gün aynı saatte o konu için masa başında olmak ya da hedefiniz ile ilgili sokağa çıkmak gerektiği vurgulanır. Hareket, odak sağlar.

İkinci tavsiyesi ise bize yüklü gelen ya da gözümüzde büyüttüğümüz konular karşısında odak kaybı yaşanabileceğidir. Daha küçük adımlara bölünmesi gerektiği savunulur.

Üçüncü tavsiye ise 2 dakika kuralı olarak özetleniyor. “Başlangıcını ne kadar çok içselleştirirseniz, akış durumuna geçmeniz o kadar kolay olacaktır.” Sadece iki dakika zaman ayıracağınızı beyninize iletmek ne gibi fayda sağlayabilir.

Kitap okuma hedefi için sabah sadece 1 sayfa okuyacağım (2 dakika)

Sabah sporu hedefim için sadece kalkar kalmaz üstümü giyinip, 5 kere yere eğilip doğrulacağım. (2 dakika)

Siz de kendi örneklerinizi iki dakikalık bir parçaya nasıl ayırabileceğinizden bahsederek ilham verebilirsiniz. Küçük bir sır: 2 dakika keyifli geçtiği için devamı geliyor.

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr