Stressiz Siz

Stressiz Siz

İyi bir insan olabilirsiniz. Kimsenin hakkına dokunmadan etrafına destek veren, sözünü tutan ve güven veren bir kişiliğiniz olabilir. Ancak etrafınıza baktığınızda ben niye bazı insanlar kadar rahat ve stessiz olamıyorum diye sorguluyor musunuz?

Çözümler okunacak kitaplar ve de yapılabilecek meditasyonlar olabilir. Ben biraz da stres kat sayısı düşük insanların davranış modellerine değinmek istedim.

  1. Yardım istiyorlar. Açık net bir şekilde bir işi yetiştiremeyeceklerini öngörerek ve son dakikaya bırakmadan yardım istiyorlar.
  2. İletişimde mesafeleri konumlandırabiliyorlar. Aile, dost, iş ve sosyal arkadaşlık tanımlarının hakkını verecek bir iletişim ve zaman yönetimleri var. Herkes aileden biri gibi değildir. Paylaşılması gereken özel konuları kime söylenecek bilirler.
  3. Önce kendilerine sonra da etraflarına dürüst davrandıkları için çok fazla başlarını ağırtmazlar.
  4. Hareket etmeye önem verirler. Fiziksel sağlık ve de zihinsel sağlık onlar için önemlidir. Etrafta negatif senaryolar ve konuşmalar olsa dahi dikkatlerini kendi içi motivasyonlarında tutarlar.
  5. Tükettiklerine dikkat ederler. Besin, zaman, konuştuğu kelime, kahve-çay gibi bu liste uzayıp gider. Herşeyin fazlasının zarar olduğunu burada da hatırlayabiliriz.

 

Sizin çevrenizdeki gözlemleriniz nelerdir? Linkedin, instagram üzerinden de görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. (@denizfeyzan)

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr