Değerler Serisi: Değerler, Misyon Vizyon

Değerler Serisi: Değerler, Misyon Vizyon

Bir ev, ilişki, şirket, ülke inşa etmek istiyorsan, değerlerini netleştirir ve anlamlı hale getirirsin. Yıkmak istediğinde ise önce içinde yatan anlamı, tanımları değiştirirsin. İnsanın küllerinden doğduğu anlar değerlerini yeniden inşa ettiği zamanlardır. Yıkıldığı an ise değerlerinden ilk ödün verdiği zamanlardır.

Değerleri ruhun ritmi olarak düşünürüm. Ritm varsa hayat belirtisi var. Ritm varsa hayal gücü yani vizyon var. Pek çok insan bulunduğu organizasyon ve topluluklar içinde değerlerine uymayan olaylara göz yummak zorunda kalıyor. Aynı zamanda çaresizlikten ödün verebiliyor.

Bu ritim, ruhun 21 gram olmasını sağlayan yapı taşları gibidir. Görünmez ama bir ağırlığı var. Verilen her bir ödün bu ağırlığı azaltıyor. Gün sonunda içinde ritm ve hayal gücü barındırmayan, yaşamak yerine hayatta kalan, bir zombiye dönüştürüyor. Koçluk çalışmalarında hayal kuramayanlarda ve motivasyon düşüklüğü yaşayanlarda yönlendirdiğim güçlü sorular değerlerle şekillenir. Uyanış anı da cevaplardadır.

Bu ayki duyarlılığıma bağlı, değerlerimi korumak adına haberleri izlemeyi, twitter gibi negatif kanalları izlemeyi bıraktım. Daha fazla sosyal sorumluluk projesi ve de işimi iyi yapabilmenin peşine düştüm. Soluduğunuz her ortamda değerlerini yaşatabildiğinizde geleceğinizi inşa edebileceğinizi gönül rahatlığıyla dile getiriyorum.

Değerlerimizi yaşatabildiğimiz, değerlerle yaşadığımız günlere…

***

İş bulmak, mülakatları aşmak, assessment süreçlerinde başarılı olmak için kariyer koçluğu,

Özgüvenli iletişim, kişisel imaj, potansiyelini açığa çıkarma, bolluk bereket bilinci (wellbeingness) için potansiyel koçluğu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Mail : info@oldanismanlik.com.tr

***

Kitabımı Satın Almak İsterseniz:

https://www.dr.com.tr/Kitap/Olumlama-Kitabi/Deniz-Feyzan/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001889496001

***

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr