Sosyal Medyada Daha Kolay İlişki Kurmanın 7 Adımı

Sosyal Medyada Daha Kolay İlişki Kurmanın 7 Adımı

Youtube, Instagam, Linkedin gibi mecra alışkanlıklarıma, medium ve socialclub gibi başka kanallar da hayatıma eklenince biraz iletişim şeklimizin ne yöne evirilmesi gerektiği üzerine beyin fırtınası yapmak istedim. Kolay bir şekilde iletişim ağı kurmak isteyenler için zihnimde beliren bazı yaklaşımlar;

  1. Kendiniz olun. Bu çok kez duyuldu, anlatıldı ve idrak edilemedi. Samimiyet, pot kırmak, yeri gelince özür dileyebilmek. İnsana dair gündemler bizi zenginleştiriyor.
  2. Kendinizi güvende hissedin. Zaten sosyal medya bunun için en rahat alanlardan biri. İzin isteyip oturumu kapatabilirsiniz. Ana dilinizde bir oturumda değilseniz muhakkak kendinizi geliştirmek için söz alın. (Yabancı dil öğrenenler için.) Kimse arkanızdan kötü düşünmeyecektir. Başlangıçta bu dil üzerine gelişim sağlamaya çalıştığınızı bahsedebilirsiniz.
  3. Kendinizi açık net ve öz ifade edin. Sonra karşı tarafı etkin dinleyin. Bir diğer söylemde sorularla karşı tarafı dinleyin.
  4. Konuşurken yanlışları kabul etmek ve özür dilemek, uzun soluklu iletişimlerin lokomotifidir.
  5. İletişim kurma şeklinizi düzenli ve sadakatli ilerletin. Eğer online buluşmalar spontane bir şekilde geliştiyse, adını koymak ve tarihini belirlemek destekleyici olabilir.
  6. Kendinizi iyi hissedin ve karşılık beklemeyin. Takibe takip ile ilerleyen iletişim modelleri kimi zaman yıpratıcı olabiliyor.
  7. Son olarak zamana yaymak gerekliliğinin altına çizmek isterim. Güven zamanla oluşan, ağır işleyen bir mekanizmadır.

Sizlerin yeni dünya iletişimi için paylaşmak istekleriniz neler? Linkedin, instagram üzerinden de görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. (@denizfeyzan)

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr