Başladığın İşi Bitirmek / Wellbeing Serisi

Başladığın İşi Bitirmek / Wellbeing Serisi

Büyük hayaller kurulur. O işi yapmak ya da mesleğini yerine getirmek isteği uzaktayken inanılmaz cezbedicidir. Prokrastıneyşın kitabında erteleme bölümünde en yüksek duyguları yaşarken verilen kararların yanıltıcılığından bahsedilir. Kültürümüzde çok mutluyken ve çok üzgünken söz vermeyin tavsiyesi yer edinmiştir.

Deneyime sıra geldiğinde hiçbir şeyin uzaktan göründüğü gibi olmadığı gerçeği bizi aydınlatır. İyi niyetle başlayan pek çok proje ve yatırım yeterince uzun ömürlü olamayabilir. Maddi kaygılar, değişime adapte olamamak, hesapta olmayan sağlık gündemleri, iyi oturtulmamış bir planlama ve öngörülemeyen harcama kalemleri gibi pek çok neden yüzünden liste uzayıp gider.

Gidilebilecek iki nokta vardır. Eldeki kar zarar şemasına bakıp, zararın bir yatırım tutarı kadar ederi varsa ve bu işin olacağına inancınız varsa devam etmektir. Gemi kaptanları elinden geleni yapmadan gemiyi terk etmez. İkinci yol ise hayal ile barışıp yepyeni bir sayfaya tüm güçle odaklanmaktır. Bu ikisine de pusula sağlayacak tek egzersiz şükran duygusunu desteklemek için yapılan şükür  ya da teşekkür çalışmasıdır. Şükür ettikleriniz içinde kendi işiniz varsa ve yeni fikirler akıyorsa o gemi yol alır demektir. Ancak gün içinde şükür ettikleriniz arasında yeni odaklar, gündemler var ise kalbiniz aklınız çoktan başka ufuklara gözlerini dikmiş diyebiliriz. Bu yıl bir dakika bile kaçırmadan hayata tutunmanın ve sabah akşam teşekkür ettiklerinizi bir kağıda dökebilecek farkındalığnızın olduğu bir yıl olmasını dilerim.

****

Telif Hakkı©2021 Deniz Feyzan. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://www.denizfeyzan.com.tr) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2021 by Deniz Feyzan. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://www.denizfeyzan.com.tr