Denise Jacobs İle #İlham

İlham

Ders çalışırken yoluma çıkan güzel bir temayı sizinle paylaşmak isterim. Konu başlığım; #ilham. TED konuşmalarıyla epey beslenmiş ve başka bilgisellere bakma zamanı geldi diyenler için bu konuyu kaynağından alıntı olarak paylaşıyorum. İlham dolu olmak isteyenler için Denise Jacobs’un beş adımlık kılavuzu şu şekildedir:

***

  1. Çalışmalarınızı oyunlaştırın: Problemi çözmek için oyunlaştırma yaklaşımını kullanın. Problemi çözmek için oyun temelli bir yaklaşım daha açık bir bakış açısı, az stresli ve ilhama açık bir durum oluşturacaktır.
  2. Zorlukların üstesinden gelin: Eğer bir projenin teknik gereksinimlerini karşılamak zor gibi görünüyorsa, bunu pozitif olarak algılayıp tasarımcı olarak deneyim kazanma adına durumu fırsata çevirin.
  3. Net hedefler ve uygulanabilir eylemler belirleyin: Herhangi büyük ezici işlemi küçük yönetilebilir parçalara bölün. Her zorluğun üstesinden gelindiğinde kendinizi ödüllendirin (örneğin, bir görev tamamlandığında bir mola verin ya da yürüyüşe çıkın). Bu büyük bir motive kaynağı olabilir.
  4. Durumunuzu koruyun: Her zaman iyimser kalın ve projedeki her bir başarısızlığı büyük hedefe varmada doğru bir adım olarak görün. İşte elde edilen her pozitif güvene ve memnuniyete odaklanın.
  5. Destansı olun: İlham mücadelesini hedefe varmak için kişisel bir ‘kahramanlık’ olarak düşünün. Projenin insanların hayatını nasıl değiştirebileceği ya da akranlarınız arasında nasıl yayılacağı hakkında heyecan dolu olun. İçselleştirilmiş bir oyunun tasarım sürecini gerçekleştirmek yaratıcılığın geliştirilmesi için bir yoldur. Diğer bir yaklaşım ise sadece başkaları ile konuşmaktır. Problem hakkında konuşmak çözüme ulaşmanın bir yoludur.