2021 ve 2S Kuralı

2021 ve 2S Kuralı

2020 dair herkes çok şey söyledi. Bu sene öğretileri, krizleri ve de fırsatları ile kapandı. Biz hangi tarafında yer alabildik? Her yıl sonu küçük bir SWOT çalışması ve özgeçmiş güncellemesi yaparım. Sizinle de ufak bir bilgisel paylaşmak istedim. Youtube üzerinden videosunu da izleyebilirsiniz. SWOT yapmak isteyenler, sizin adınıza kendime 4 soru soruyorum. Bu yıl hangi konuda güçlü durabildim? Hangi konu özelinde zayıf kaldığımı hissettim? Bu yılın en iyi fırsatı neydi? Hangi konu hakkında tehdit altında olduğumu düşündüm? Bunların cevabını biraz düşünmek ve not almak önemli. Bu aşamada 2S kuralına dokunabiliriz.

1S: Sabret

2S: Sürdür

Sabır için acı çekilen bir yolda ıstırap içinde beklemek gibi bir tanımınız varsa, bu kelime için “olumlu beklenti” ifadesini kullanmak yerinde olacaktır. Hedefin için olumlu beklentide kalmanı sağlayacak, arkadaşlar, kitaplar ve teknoloji uygulamalarını hayatına dahil edebilirsin.

Sürdürmek için ise devam etmeni hatırlatacak bir motto belirle ve görünür bir yerde tut. Sabır ve sürdür için yapılan kişisel gelişim çalışmalarını süzgeçten geçirsek; durduğun yeri belirle ve varacağın hedefle ile ilgili o istikamette her gün en küçük adımla bunu sürdür, diyebiliriz.

Youtube @denizfeyzan kanalından bu konunun video halini izleyebilirsin.

Bireysel ve kurumsal koçluk çalışmaları için denizfeyzan@oldanismanlik.com.tr üzerinden iletişimde kalabilirsin.