Bir Yetkinlik, Bir Olumlama; Değişime Uyum Sağlama

Değişime Uyum Sağlama

Bir Yetkinlik, Bir Olumlama; Değişime Uyum Sağlama

Bu yetkinliğe sahip olan birinde hangi tavırlar gözlemlenir? Konfor alanında kalmayı öncelikli tutmaz. Ortama uyum sağlama ile kişiliğinden ödün verme arasındaki farkı gayet iyi bilir.

Diyelim ki bir görev verildi. O görevin operasyonuna başlayınca zaman ya da yer değişimi olduğunda hızlı bir şekilde yeni bir strateji kurma odağı olur. İş, ülke, şehir, bölüm değişimlerinde anlık motivasyonu düşse bile hızlı toparlar. Değişimin avantajlarına odaklanır. Ajanda kullanmak, en kötü senaryolar için bir B planını not almak, insanlarla samimi ve açık iletişim kurmak bu yetkinliği kuvvetlendirir.

Değişime karşı sempati duyabilmek için önce günlük hayatımızda yemek, hareket ve iletişim gibi alışkanlıklarda değişim yapmaya başlayabiliriz. Kimi zaman alışveriş yaptığımız marketi, güzergâhı değiştirmek dahi otomatik bir tutum halinde olmamıza karşı çözüm üretebilir. Çok fazla deneme, felsefe ya da bilimsel maketle okuduğum anlar da bir öykü ya da şiir kitaplarına kendimi itekleyerekte olsa geçmeye çalışırım.

 Olumlama: Değişim güvenlidir. Yepyeni olasılıkların hayatıma girmesine izin veriyorum. Yeni bir deneyim, yeni bir bilgidir. Bilginin hayatıma basitçe ve zarifçe akmasına izin veriyorum. Kendime inanıyorum. Uyum sağlamam gereken şey kalbimin rehberliği, dürüst iletişimim ve elimden geleni yapma bilincimdir. Değişimin hayallerime ulaşmam için güzel bir yolculuk olduğunu anımsıyorum.