Yeni Yıl, Yeni Umutlar

yeni yıl

Yeni Yıl, Yeni Umutlar…

Her yeni yıl, bitişler ve başlangıçlar arasında düşünceler etrafımızı sarar. Temmuz ayında yıl bitiyor olsa idi aynı şekilde ağustos ayından başlayarak hevesle planlar uygulanmaya konulacaktı belki de. Ve yüzde 80 oranında da üçüncü hafta itibarı ile unutulmaya başlanacaktı. J

Kendi tarafımıza baktığımızda her yıl koyduğumuz niyetlerin ne kadarı gerçek oluyor? Gerçek olunca sizi mutlu ediyor mu? Hem hedeflerin olması hem de sizin hazır olduğunuz zamanda olması ve de mutlu etmesi oldukça güzel bir sonuç. Olmaması da bize öğretiler olarak geri dönüyor, netice de.

Öğretilere bu ara çok doydum diyorsanız; bu sene değiştirmek istediğiniz şeylere baktığınızda hedefinizi koyma şeklini değiştirmeye başlamak nasıl olurdu?

Hedefi koymak, ilk hedef deyip başlayalım. Şöyle ki belki listenizde şu kadar gelirli bir iş, bir ev, araba, yeni ülkeleri ziyaret etmek gibi maddeler olmak yerine bu hedeflerinize sahip olan sizi tarif etmek detaylıca farklı bir yol olabilir. Aslında arabaya sahip olma fikri güzel gelebilir. Ancak araba ile trafikte olma deneyimi ise tam tersi yönde sizin için itici olabilir. Bunun için sahip olmak istediğiniz tüm seçenekleri bir de bu çerçeve ile yeniden düşünün.

İkinci olarak hedefleriniz sahip olmak için kendinize verdiğiniz süreleri epey uzatın.  Çünkü kısa sürede başaramayınca hedeften kopuş ya da motivasyon düşüklüğü nedeniyle vazgeçişler olabiliyor.

Üçüncüsü, esnek olunJ Bir niyete giden tek yol yoktur kimi zaman korktuğunuz kadar zor olmadığını gösteren başka yollar vardır.

Son olarak önce kendinize sadık bir dost olun. Hayatınız için önemli bir sınava hazırlanıyorsanız, kahve sohbetleri ertelenebilir ya da kısa tutulabilir. Ayrıca siz maddi ve manevi olarak kendinizi iyi hissettirecek seviyeye gelebilirseniz, asıl o zaman insanlara iyi bir katkı sağlayabilirsiniz… Yeni yıl umutların, iyiliklerin ve de güzelliklerin yılı olsun sizin için…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir