5 Etkili Kişisel Gelişim Kitabı (Psikoloji)

5 Etkili Kişisel Gelişim Kitabı (Psikoloji Tabanlı)

Daha önce ruhsal gelişim üzerine değindiğimiz parapskiloji ve kişisel gelişim başlığı altında 5 etkili kitaptan bahsettikten sonra, sizden duygu ve düşünce yönetimi üzerine de sorular geldi. Bununla ilgili psikoloji tabanlı kitaplara yeniden bakma fırsatım oldu.

Kendi kitaplığımdan tavsiye edebileceğim ilk kitap, klasiklerden Alfred Adler – “İnsan Tabiatını Sevme“ isimli kitaptır. Öğretileri ve eğitimleri ile Adler koçluk ekolünü duyanlar aramızda olabilir. Kitabın da zihne, belleğe ve duygulara değinme, tanımlama şekli sahip olduğumuz mekanizmanın ne kadar işlevsel ve de kıymetli olduğunu gösteriyor.

İkinci kitap ise yine klasiklerden Erich Fromm Sevme Sanatı isimli eseridir. Bana kalırsa bu lise müfredatında okutulmalı. Özellikle o dönemde insanların kendine duyduğu öfke, ailesine duyduğu öfke üzerine bilinçlenmesini sağlayacaktır. Kadın erkek, ebebeyin ve de cinsellik gibi pek çok tema üzerinden şeffaf ve yüzleştirici bir şekilde ilerleyen bir kitaptır.

Üçüncü klasiğimiz geliyor. Joseph Murhpy’nin Bilinçaltı’nın Gücü adlı eserinde bu konular üzerine yeni başlangıç yapanlar için güzel bir temel oluşturacaktır. Bilinçaltını oluşturan yapı taşlarını örnekleriyle okuyacaksınız. Ardından da onların karalarımızı nasıl etkilediğini görünce kaderimize yön verecek değişimin buradan başlayacağını anlayacaksınız.

Dördüncü kitabımız da bir çok satan grubu içinde yer alıp bir önceki bilinç altı konularını destekleyip derinleştirecektir. Beyinin tüm gizemini çözemeyen insanoğlnu heyecanlandıran bilgiler yer alıyor. David Eagleman’dan Beynin Gizli Hayatı isimli kitabı beğenilerinize sunuyorum.

Beşinci ve final kitabım sadece kadınlara geliyor. “Kurtlarla koşan Kadınlar” Clarissa P. Estes’den gelen ve benim için dahi çok yoğun bir kitaptı. Benim için bile derken bu konularda çok okuyan birisi olarak dinlenerek okumak zorunda kaldım. Kendisi bir Tutunamayanlar kadar olsa da masalları pamuklar içinde geçmediği için sarsıcı olabiliyor. Duygular üzerine baskı kuruyor ve de yoruyor. Bu aşamaları dünyevi hayatta yaşadığımızı düşünürken bir nebze sınavlara hazırlayıcı bir kitap.

 

Sizlerin bu listeye ekleyeceği kitaplar neler? Paylaşımlarınızı bekliyorumç İnstagram @denizfeyzan adresinden mesajlarınızı bekliorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir