VAR MISIN? YOK MUSUN?

Var mısın? Yok musun?

Varlık yokluk bilinci üzerine sosyal medya da bir gündemimiz oldu. Üç soru başlığımız vardı.

  1. Başkalarının para sahibi olması ile ilgili bir fotoğrafa gözünüz takıldığında enerjiniz düşüyor mu? Ya da bir topluluk içindeyken zengin insanlar hakkında daha çok negatif yorumlar mı dönüyor?
  2. Başkalarının başardıklarına ilk tepkin nedir? Örneğin “Kesin torpil vardır.” ya da “Aslında bunu yapmak o kadar da zor değil.” gibi bir inançsızlık mı var?
  3. Şu anda sahip olduğun statü, para, ilişki, sağlık gibi mevcutta olanı kaybetme korkun var mı?

Eğer bu soruları cevabın en az iki tane “Evet” ise yokluk bilinci içinde olman olası.

Çocukluğumuzda iken bir şeyler yolunda gitmemiş olabilir. Örneğin çok arzuladığımız bir defter ya da bir oyuncak almak istediğinizde; sadece ekonomik durumun yetersizliğini belirten bir açıklama duymuş olabiliriz. Hatta çocuğuna istediğini veremeyen bir ebeveyn, kendini yetersiz ve değersiz hissedip, bunu öfkeye dönüştürüp çocuklarına yansıtabiliyor. Bu tarz söylemler; durumların değişebileceğini ya da yeni olasılıkları unutturup, evde para ya da kaynak YOK kararını aldırmış olabilir. O yüzden yaşamımıza daha sınırlı imkanları ve enerjileri düşük kimseleri çekebiliriz. Çünkü alışkanlıklarımızla seçim yapmaya devam ediyoruzdur. FARK ETMEDEN…

Bir başka çocuğa, ailesi sadece bir süre müsait olmadıklarını ama çocuklarının değerli olduklarını açık bir şekilde sevgi dolu ifade edebildiğinde; o çocuğun böyle bir yokluk kararı almaması yüksek olasılık. Etrafınızda sürekli daha rahat ve bereketli hikayeleri çeken, aramızda ne şanslı dediğimiz insanlar. J

Anne, baba, evlat, kardeş, eş olarak mükemmel değiliz. Olmamıza da gerek yok. Ama her birimiz, geçmişi bugünkü bakış açısıyla değiştirme gücüne sahibiz. Hazır olmamız bazen yıllar alır. Bazen de bir el destek olur. Herşeyin mümkün olabileceği yeniden anımsatır. Önce niyetler konulunca sonrasında, hayatınıza çekeceğiniz çözüm sizlerle olacak.

2012 de öğrendiğim, uyguladığım ve danışanlarımın en sevdiği çalışmalarımdan biridir. “İçindeki Çocukla Dönüşüm”

Yılların bilgisi ve yüz üzerinde yapılan uygulama ile kendini geliştirmiş, zengin bir teknik. Farklı konular üzerine birden fazla uygulanabiliyor. Yüzde yüz şifasına inandığım bir egzersiz.

Belki yoluna farklı çözümler çıkar. Ancak çözüm ikimiz ile aynı adreste ise

http://www.oldanismanlik.com.tr/icindeki-cocukla-hayatini-donustur/den içeriğe ve” Sizden Gelenler” bölümünde yorumlara bakabilirsin.

Bu çalışma ile değişim zamanı da dersen, ulaşmak için;

0216 747 11 03 ya da http://www.oldanismanlik.com.tr/iletisim/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir