Hayatından memnun değilsen, doğaya kulak ver! İşte Çözüm…

Hayatından memnun değilsen, doğaya kulak ver! İşte Çözüm…

İnsanlık neyi neden yediğini sorgularken, bitkilerle beslenmenin daha huzurlu bir yol olarak seçmişken; Bitkiler üzerine yapılan araştırmalar çoğaldı.

Bir bitki merkezi sinir sistemi olmasa dahi; duyabiliyor, görebiliyor, kokuları ayırt ediyor.  5 duyuya verilen deneysel örnekler, bize evrenin dilini anlatıyor. Tam da o an koçluk çalışmalarımda bir bitkinin ve ağacın bilgeliğine danışacak bir soru teknolojisi geliştirebilsem neler olabileceğini düşündüm. Bununla ilgili yoluma sürpriz bir şekilde doğa da yer alan ağaçların, bitkilerin çizimleri ve cinslerini ile anlatan oyun kartları çıktı. Sürpriz demek yerine evrensel dilin açtığı yol demek belki de daha doğru olacak. : ) Zihni açan, gözünüzün önündeki perdeleri kaldıran  bu çalışma; 10 yıldır yaptığım çalışmaların, doğadan gelen esin ile birleşmesi üzerine.

Genellikle netleşemediğimiz, hayatımızın öncelikleri ve acil olduğunu düşündüğümüz gündemler iç içe geçmişken karar vermekte zorlanıyoruz. Daha doğrusu içimiz de çok seslilik oluşuyor. Koçluk çalışması etkin ve doğru zamanda sorgulama ve de çözüm için alan sağlama becerisidir. Buradan birebir soru-cevap sağlayamayacağım için herkese yardımcı olabilecek birkaç ipucu vermeyi düşündüm. Uygulamamızın küçük bir örneği youtube’da Deniz Feyzan OL kanalında yer alıyor. Kendi başıma bir çıkış yolu bulamadım dersen danışmanlık için www.oldanismanlik.com.tr üzerinden iletişim kurabilirsin.

Şimdi dönelim kararın için atacağın adımlara : ) Uzun süredir rafa kaldırdığınız ya da elinizin gitmediği bir konu hakkında karar verebilmek için adımlar:

  1. Adım da ihtiyacın olan ilk şey salim kafa. Yani uykusuz ve aç karnına bir sorgulama yanlış bir sonuca sürükleyecektir.
  2. Adım da zamanlama çok önemli. Kendi zaman planımdan örnek vereyim. Akşam uyumadan önce soruyu sesli olarak ya da defterime not alarak sormak, ardından uykuya dalmak. (Burada soru kalıbı epey önemi. Örneğin beni NE daha huzurlu bir insan yapar? Direkt “NE” soru kalıbı ile ilerliyorum. Yani A firması ile anlaşırsam huzurlu olur muyum? Yanlış soru kalıbı 🙂 )
  3. Adım ise sabah erken uyanmak, bir bardak su içmek. Biraz dinlendikten sonra etrafını toparlamak. Böylece zihnin, bir şeyleri tamamlamanın tatminini yaşıyor. Güzel bir hava ve etrafında ağaçların olduğu bir yer varsa, yürüyüşe çıkmak. Eğer yoksa evdeki saksılar içindeki yeşil dostlarla idare edebiliriz.
  4. Dördüncü adımda bir şeyler sizi içsel olarak zorluyorsa ve bir şeylerin doğru gitmediğiniz düşünüyorsanız akıntının karşı istikametine; yani izin için büyük ve daha iyi bir kararın aksi yönüne kürek çektiğinizi hatırlamanız gerek. Sadece sakince nefes alıp vermeye odaklanıp, bu dünyanın, güneşin, ayın istikrarlı döngüsü ve akışı gibi “Akışta Olmayı” niyet edin. Bir akışı hissedebilmek için bir bitkiye ve de ağaca dokunabilirsiniz. Onun yaşam döngüsü; doğum, büyüme, ölüm ve yeşererek yeniden hayat bulma belirtisi size çözüm için ya da bir çıkış yolu için ilham verecektir. Belki size ulaşan bir görüntü, ses, ya da koku; o gün vereceğiniz karara ilham olacak. Bunu kendiniz için deneyin.

 

Böyle çalışmalar sizin öngörü ve sezgi becerinizi güçlendirmeye yöneliktir. En önemlisi de deneyim içine girmenize teşvik eder. Deneyimin içinde olmak her birimizi büyütür. Çoğaltır.

Hayatınız için güzel adımlar ve mutlu deneyimlere kavuşmanız dileğiyle,

Bu tarz yazılardan hoşlandıysanız dönüşleriniz ışık tutacaktır. Sevgiler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir