Barcelona’da İz Bırakanlar

Barcelona’dan Merhaba

Barcelona Hakkında

İspanya ile yollarımızın kesiştiği ilk kent, güzel Barcelona. Dünyanın en büyük üçüncü stadyumuna sahip şehir son dönemde en iyi 10 kumsal arasında yerini aldı. İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Kraliyet Altın Madalyası almıştır.

Gaudi’nin mimarısındaki sanat şehri, her yıl milyonlarca turisti ağırlar. Pazar günü dükkanlar genelde kapalı olur. Müzeler de saatli giriş olduğu için önden bakılıp online bilet alınması özellikle bu Avrupa şehri için çok mantıklı olabilir.

Antoni Gaudi Hakkında

İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü Katalan mimarı. Bu akım aslında sanayi devrimi sonrası makineleşmeye bir nevi başkaldırının izlerini taşır. Hayvan, iskelet figürleri ve yeniden değerlendirilmek üzere kullanılan kırık seramikler, mimarın imzasını oluşturur. Park Guell, Sagra de Familia ve de Casa Batllo görülmesi gereken en önemli 3 yapısıdır.

Barcelona Ulaşım

Gelişmiş bir metro ağı olan kentte elinizde Gaudi’nin tüm yapılarını barındıran bir seyahat listesi varsa, biletlerinizi önden almanızı ve şehir içi 30 Euro civarı gezilere katılabilmenizi tavsiye ederim. Metro tek kullanımlık bilet 2.15 Euro civarıdır.

Para Birimi

Para birimi Euro olan şehir de 6 müzeyi gezebileceğiniz giriş kartını 30 euro bedelinde alıp, avantaj sağlayabilirsiniz.

Tatlar

Ekmek üstü lezzetleri, tapaları pek meşhur. Şehrin merkezinde İstanbul Kebap isimli türk mutfağı Restoranları da, risk almak istemeyenlerin dikkatini çekecektir.

Sagra Da Familia

Bitmeyen kilisenin onarımı, ziyaretimde de devam ediyordu.:) Özetle, mimar Francisco de Paula del Villar projeden sorumluydu. Temelleri 1882 yılında atılmaya başlandı, Gaudi ise proje üzerinde 1883’te çalışmaya başladı. Tek kulenin bitimini görmeye ömrü yetti.

Park Guell

Yapımı 14 yıl süren ve yarım bırakılan Park Güell Barcelona’daki turistlerin birinci uğrak noktası diyebillirm.

Casa Museu Gaudi ve Hypostyle Salonu

Park Guell projesi 1914 yılında iptal edildiğinde projede olan evlerden sadece ikisi tamamlanabilmiş. Bunlar da meydanın altındaki Guell evi ve bahçenin en üst noktasındaki Trias Evidir.

Park Guell viyadüklerine bakıldığında meydanı taşıyan 86 sütunun bulunduğu salonun tavanlarında ise güneş mozaikleri mevcuttur.

Kristof Kolomb “Columbus Anıt”

1888 yılında Barcelona Limanı’nın önünde yer alan 60 metre yükseklikteki anıt yaygın bir inanışa göre Amerika’ya bakıyor ama Amerika tam tersi tarafta. 🙂

FC Barcelona Müzesi

İspanya FC Barcelona futbol takımının müzesi, şehirde en çok ziyaret edilen müze.

Barri Gotic

Eski kentin merkezi Barri Gotic’deki binaların bazıları Roma döneminden kalma. Orta Çağ mimarisinin korunduğu bölgeyi her hafta bir milyondan fazla turist geziyor.

Barcelona Katedrali

Roma tapınağı ve bir Mağribi camisinin temelleri üzerinde yükselen bu Gotik katedralin inşasına 1298’de II. Jaume’nin emriyle başlanmıştır.

Barcelona Zafer Takı

1888 yılında Barselona’da düzenlenen Universal Exhibition için geçit olarak olarak inşa edilmiştir. Universal Exhibition’ın bulunduğu Parc de la Ciutadella’ya uzanan geniş bir gezinti yolunun sonunda yer alıyor.

Bir Daha Yolum Düşerse Kendime Sözüm:

  • İspanyol mahallesine, Pablo Esponyol’a ziyaret yapmak.
  • Gaudi yapısı Casa Batllo’a zaman ayırmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir