Okumak Ve De Okumamak İşte Tüm Mesele Bu…

Okumak Ve De Okumamak İşte Tüm Mesele Bu…

.

 

Youtube videolarında değindiğimiz okuma alışkanlığı konusunu bir parça detaylandırmak istedim. Şu ana kadar okuduklarınız ve de okuma nedenlerinize baktığınız da nasıl bir resim ortaya çıkıyor? Okul ve iş hayatı nedeniyle gözünüzün önünden geçen okuma saatlerinde kendinizi nasıl tanımlarsınız? Biraz yardımcı olmak isterim. Kimimizin zihnin de; ödevler ve de iş hayatındaki raporlar, beliriverir. Kimimiz de sahil ya da battaniye eşliğinde bir kitap figürü.

 

İkinci fotoğraf ağır bastıysa, kitap sevenlerdensiniz. Ne mutlu sizeJ Ancak bu sevgi, kimi zaman etkili ve düzenli bir okuyucu olmaya yetmiyor. Düzenli bir okuyucu olabilmek için bir zamanlar Virginia Woolf’un iyi bir yazar olmak için gerekenler tanımını yeniden hatırlatmak isterim. Özeti şöyledir; “Kendinize ait bir oda ve de maddi alım gücü”. Günümüz koşullarında, kütüphaneler ve de sanal kaynaklar hayatımızı kolaylaştırdı. Ancak düzenli bir okur olabilmek için; yaşadığımız alanda sessizlik olması, özellikle de televizyon gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan uzakta olmak, en temel ihtiyaçlardan. Kendinize ait bir kitabınızın olması ve de onu alabilecek güçte olmanız şüphesiz bir diğer motivasyon aracı.

Eğer bu ikisi hayatınızda varsa önce şanslı bir azınlık olduğunuzu hatırlayarak şükür edin. Sonra da kitap okumanın zenginlik dolu dünyasına adım atın. Kitap okuma alışkanlığı için videomuzu aşağıda paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir