PARİS’DE İZ BIRAKANLAR…

Paris Hakkında:

Yüzyıl savaşlarında Burgonyalılar şehri işgal etmiş. 1437 yılında Fransızlar tarafından geri alman Paris, 1789 yılında Bastille ayaklanmasıyla Fransız Devrimi’ne sahne olmuş. Kentte yer mezarlığı bulunan Napolyon Bonapart en önemli siyasi karakterlerinden biridir. Yılmaz Güney’in de mezarlığı bu şehirdedir.

Paris’de Para ve Ulaşım

Para birimi Euro ve de yüksek fiyat segmenti olan bölgenin merkezden uzak ara sokakları tavsiye edilir.

Metro üzerinden yapacağınız geziler ve de yürüyüş ile şehri güzel bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Paris Tatlar:

Tatlılarda güzel fırınları olan Paris’de sevmeseniz bile bir makaron deneyin. Kahvatıda sadece kruvasan ve omlet size eşlik edecek. Algınız değişecektir. Kuru tavuk etine benzeyen ördek, kurbağa bacağı ve de soğan çorbası epeyce tavsiye edilmiş. Benim deneme fırsatım olmadı. Görüşlerinizi alırım.

Eyfel Kulesi

Gustova Eiffel tarafından 2 yılda, yaklaşık 3 bin işçi ile yapılan büyük yapı, ilk başlarda tepki almış ve çirkin bulunmuş. Televizyonlar için tepesindeki anten sistemi verici görevini üstlenmiştir. Hey yıl 6 milyon turiste ev sahipliği yapan yapı 20 yıl sonra yıkılma tehdidini iyi bir pazarlama ve akın akın turist gelmesi ile aşabilmiş.

Zafer Takı

Dünyanın en büyük döner kavşaklarından birinin başında yer alır. Napolyon’un zafer kazanma niyetiyle başlattığı yapı; mimara müdahale edilmesi ve Napolyon’un prestijinin düşüşü nedeni ile 30 yılda tamamlanmıştır. Napolyon’un cenazesi bu takın altından geçirilmiştir

Şanzelize Caddesi

Zafer takının tepesinden tüm caddeyi görebilirsiniz. Kahve, yemek ve de alışveriş yapabileceğiniz bir  bölgedir. Ücretleri diğer caddelere oranla yüksektir. Caddeni iki yanında aynı şekilde budanmış kestane ağaçları gözünüze çarpacaktır.

Notre Dame Katedrali

Viktor Hugo’nu Notre Dame’ın kamburu romanı buranın kaderin değiştirmiştir. Yılda 13 milyon turistin uğradığı, ücretsiz girişli bu kiliseyi görmek ve Sen nehrini yürüyerek geçmek size çok iyi gelecek. Gitmeden internetten arattığınızda yapıdaki her heykelde bir hikaye olduğunu farkedip bir de o gözle bakmak ayrı bir heyecan olacak.

Louvre Müzesi

10 futbol sahası büyüklüğünde dünyanın en büyük müzesini gezmek bir gününüzü alabilir. İçinde özellikle ilgiendiğiniz bölümlere öncelik vermeniz tavsiye ediliyor.

Versay Sarayı

Fransız krallarının eski evi olan bu yer, parkları ile pek bir meşhur.

Sen Nehri

The Pont Neuf günümüzden yüzlerce yıl önce yani tam olarak 1607 de yapılmış en eski köprü bu nehrin üzerinedir. Nehrin üzerindeki contes art aşıklar köprüsüne kilit takan çiftler, ayrılmamak için anahtarlarını nehre atıyorlarmış.

Bir Daha Yolum Düşerse Kendime Sözüm:

  • Moulin Rouge da gösteri izlemek
  • Orsay Müzesi’ne ziyaret etmek
  • Kurbağa bacağı yemek 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir